+(60) 12 935 6449
perintisdidik@gmail.com

PERKHIDMATAN PRIVATE TUITION ATAU TUISYEN PERSENDIRIAN

PERKIHDMATAN TUISYEN1

Salam para pengunjung yang budiman,

Setelah menerima dan mendapat beberapa maklum balas dan permintaan daripada ibubapa berhubung dengan kelas ‘private tuition’ atau tuisyen persendirian, Pusat Tuisyen Perintis Didik telah mengambil inisiatif untuk mengadakan kelas ‘private tuition’ kepada pelajar-pelajar yang memerlukan perkhidmatan ini.

Berikut merupakan SOAL JAWAB berhubung kelas ‘private tution’ ini:

Apakah yang dimaksudkan dengan ‘private tuition’ ini?
Private tuition adalah sesi pembelajaran yang melibatkan seorang hingga dua orang pelajar sahaja beserta seorang guru. Ini bermakna guru tersebut akan berdepan dengan mereka sahaja sepanjang sesi pembelajaran. Berbeza dengan kelas tuisyen biasa yang dijalankan di Pusat Tuisyen Perintis Didik yang menempatkan maksimum 10 pelajar setiap kelas.

Mengapa wujudnya ‘private tuition’ ini?
Sesetengah ibubapa ingin memastikan guru untuk memberi fokus kepada anak mereka sahaja. Dengan ini, pelajar tersebut mendapat 100% perhatian daripada guru tersebut. Selain itu, terdapat juga pelajar-pelajar yang tinggal di asrama, dan apabila mereka cuti sekolah, ibubapa akan memohon untuk mendapatkan khidmat ‘private tuition’ ini sepanjang musim cuti sekolah.

Dimanakan ‘private tuition’ ini diadakan?
Pihak kami memberi dua (2) pilihan kepada mereka yang ingin menggunakan khidmat ini iaitu dengan mengadakan kelas ini di rumah pelajar atau di Pusat Tuisyen Perintis Didik. Pusat Tuisyen Perintis Didik mempunyai bilik khas untuk ‘private tuisyen’ ini.

Bagaimana pula dengan kadar yuran?
Sudah tentu harga yuran adalah berbeza dengan harga yuran tuisyen biasa di Pusat Tuisyen Perintis Didik. Harga yuran adalah berbeza mengikut jumlah subjek, hari dan masa. Untuk keterangan lanjut, kami berbesar hati sekiranya sesiapa yang berminat untuk menghubungi Cikgu Sam talian 012-935 6449. Cikgu Sam akan menerangkan lebih terperinci berkenaan hal ini.

Apakah yang akan disediakan oleh pihak pusat tuisyen?
Sekiranya terdapat permintaan, pihak kami akan menguruskan segala-galanya berhubung ‘private tuition’ ini seperti menyediakan jadual mengikut kesesuaian waktu pelajar, urusan pembayaran yuran dan penyediaan bahan pembelajaran. Pihak kami juga akan mengenalpasti kelebihan dan kelemahan seseorang pelajar.

Siapakah yang boleh mendapatkan perkhidmatan ini?
Semua pelajar seawal usia tujuh (7) tahun hingga 17 tahun iaitu mereka yang akan menduduki peperiksaan SPM. Turut terbuka kepada pelajar-pelajar yang menduduki peperiksaan SPM untuk kali kedua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *